İmplant
İmplant nedir?
İmplantlar, ağızda kaybedilen dişlerin tedavisinde kullanılan, çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. Bu vidaların üzerine, diş etine uyumlu protezler yerleştirilir. İmplant tedavisinin en önemli avantajlarından biri, komşu dişlere zarar verilmemesidir; dolayısıyla dişlerde herhangi bir kesim işlemi yapılmaz. İmplantlar, kayıp dişin kökünü taklit eden yapay köklerdir. Bu sayede, doğal diş gibi rahatça yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülümseyebilirsiniz.İmplant hangi durumlarda kullanılır?
Kemik Erimesi: Tüm dişlerini kaybeden ve tam protez kullanamayan hastalarda tercih edilir.
Arka Diş Kaybı: Arka dişlerin kaybı sonrası çiğneme fonksiyonunun korunması için implant uygulaması yapılır.
Uzun Dişsiz Boşluklar: Uzun dişsiz bölgelerde köprülerin stabilitesi sorun olabileceğinden, implantlarla destek sağlanabilir.
Tek Diş Kaybı: Tek bir diş kaybında, komşu dişlere zarar vermeden, estetik ve kemik sağlığını korumak amacıyla implant tedavisi tercih edilir.


İmplant Tedavisinde İşlem Süreci
İlk olarak hastanın genel diş sağlığı muayene edilir ve sağlık durumu hakkında bilgi alınır. Eğer hasta implant tedavisi için uygunsa, röntgen çekilir ve tedavi planı oluşturulur.
Operasyon Süreci
Hastaya ameliyat öncesi hazırlık yapılır ve lokal anestezi uygulanır. İmplant sayısına ve hastanın kemik durumuna bağlı olarak ameliyat süresi değişiklik gösterebilir; genellikle bir implant yerleştirme işlemi 5-7 dakika sürer.
İyileşme Süreci
İmplantın kemikle entegrasyonu için belirli bir süre gereklidir; bu süre hastanın sağlık durumuna bağlı olarak 3-6 ay arasında değişir. İyileşme döneminde gerekirse geçici bir protez yapılır. Hastalar, implantların üzerine fazla baskı yapmamaya dikkat ederek beslenmeye devam edebilir. Kontrol için belirli aralıklarla hekimle görüşmek önemlidir.
Protez Süreci
Kemikle bütünleşme süreci tamamlandıktan sonra, implantın protetik parçaları yerleştirilmek üzere ikinci bir işlem yapılır. Gerekli durumlarda 10-15 gün iyileşme süresi beklenir. Protetik parçalar takıldıktan sonra ölçü alınır ve işlem tamamlanır.
Detaylı bilgi almak için arayıp randevu alabilirsiniz.

KONUM VE TELEFON BİLGİSİ GELECEK
.